La Bufnițe, timpul se măsoară în cărți și cafele alese.

În timp ce în unele orașe din țară, librăriile sunt inexistente, iar altele se închid pe capete, la Timișoara, vineri, 2 decembrie, s-a deschis o nouă librărie (în Piața Unirii), o librărie independentă. Ce înseamnă asta? Simplu- pe rafturile de lemn de un alb imaculat, veți vedea edituri noi sau edituri ale căror cărți nu prea se regăsesc în celalte librării, cele afiliate.

Librăria La Două Bufnițe, după vechile denumiri ale Timișoarei de altă dată, este ambițiosul proiect a două absolvente de „Litere”: Raluca Selejan &  Oana Doboș- Potcoavă, ambele iubitoare de literatură, de artă, de cultură și frumos, care își propun să creeze un spațiu cultural prietenos, atât pentru amatorii de carte din urbe, artiștii locali, cât și pentru cei care ne vizitează orașul.

Și pentru că o carte merge bine, cu o licoare aleasă alături, La Două Bufnițe servește pe lângă cărți alese și o cafea aleasa. Delicatese Florescu , titulatura sub care exista cafeaua celebrului cafegiu bucureștean Gheorghe Florescu , se regăsește la barul Bufnițelor, gata-gata să fie savurată peîndelete.

De menționat, este faptul că Bufnițele s-au împrietenit repede cu artiștii hand-made ai urbei. Drept urmare, veți găsi și obiecte hand-made pe rafturi. De la semne de carte, căni de cafea și accesorii, toate așezate la vedere și gata să le luați acasă. (De exemplu, Anca și acuarela ei, se numără printre cei prezenți.)

Personal, salut cu căldură apariția la rampă a unei librării cum e La Două Bufnițe, găsind însfârșit rezolvarea unei probleme din copilărie. Pe vremea când eram de-o schioapă, trăiam cu ideea că atunci când o să mă fac „mare”, o să locuiesc într-o librărie. Totul roz pe câmp, pe dealuri, mai puțin faptul că nu mă puteam să hotărăsc în care din librăriile pe care le vizitasem pe-atunci, mă voi muta. Ei bine, timpul a trecut, numărul librăriilor cărora le-am călcat pragul a crescut considerabil (pentru că DA, eu sunt genul acela de om, care atunci când merge într-un oraș, respectiv țară străină, caută mai întâi librăriile și după restaurantele/cafenele), iar rezolvarea mea, întârzia să apară. Asta până s-a deschis La Două Bufnițe. Atmosfera prietenoasă cărții și totodată oamenilor consumatori de carte (de calitate), decorul modernist cu accente retro și sumedenia de cărți așternută pe rafturi, mă fac să ma vreau să îmi stabilesc locuinta în cuibul Bufnițelor, ori de câte ori ajung în zonă, fie și pentru câteva minute.

Așadar, dacă sunteți împătimiți ai cărții sau simpli curioși din fire, faceți-le o vizită Bufnițelor și vă asigur că o să reveniți cu drag.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s